Powered By Blogger

22 Ocak 2016 Cuma

KOLSUZ KAHRAMAN (1966)

Senaryo ve Yönetmen: Nejat Saydam “Abdullah Ziya Kozanoğlu’nun
romanından uyarlama. ”
Kamera: Melih Sertesen
Yapım: Acar Film / Murat Köseoğlu

Sesleri Alan ve Müzikleri hazırlayanTuncer Aydınoğlu,

Oyuncular: Fatma Girik (Bela Çiçeği), Cü-neyt Arkın (Yiğit Alpago), Murat Soydan (Tay Camako), Suzan Avcı (Sarı Çiçek), Atıf Kaptan (Hiyong tu Siyong), Reha Yurdakul (Gültekin), Aytaç Yürükaslan (Nu Bing), Muammer Gözalan (Arı Balat), Zeli Alpan (Ezired), Ergun Köknar (Hancı), Fethi İnan (Topal Tilki), Nahire Karay, Selahattin İçsel, Adnan Mersinli, Behçet Nacar, Bora Üstüntaş, Bahri Özkan, İsmail Varol,


Konu: Tarihi fantaysa adıyla andığımız bu filmlerde, gene Yeşilçam sinemasının birbirinden mükemmel o dönemlerde olduğu kadar hala günümüzde bile unutulmayan oyuncular (starlar) yer almışlardır.
“Babası daha çocukken öldürülen genç bir Türk savaşçısı (Cüneyt Arkın) babasının katili olan Çin komutanı Bu Ming’i bulmak üzere yola çıkar. 


İntikamını alana kadar adsız biri olarak yaşamak zorunda olan savaşçı düşmanın sarayına ulaşır. Onu öldürdükten sonra, yolda gelirken karşılaştığı güzel ‘Bela Çiçeği’ (Fatma Girik)’nin de yardımıyla saraydan kaçmayı başaran ve obasına geri dönen savaşçıya ‘Yiğit Alpago’ ismi verilir. Ancak öldürüldüğü adamın kızı Sarı Çiçek, Alpago’dan intikam almaya yemin eder ve yeğeni olan Çin bahadırı ‘Tay Camako’yu (Murat Soydan) çağırır. Alpago kolsuz ve sakat bir adam kılığına girerek ünü bütün Çin’de yayılmış olan rakibini araştırmak için yola koyulur”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder