Powered By Blogger

22 Ocak 2016 Cuma

O KADIN (1966)

Yönetmen: Zafer Davutoğlu
Senaryo: Osman F. Seden, (Alexandre Bisson’un “La Femmex” isimli oyunundan)
Kamera: Necati İltaç
Yapım: Kemal Film / Osman F. Seden


Ses: Tuncer Aydınoğlu; Montaj-Senkron: Arif Özalp, Taner Oğuz; Negatif Montaj: Ali Berkan; Müzik: Fecri Ebcioğlu, Işık Şefi: İlhan Aslım; Dekor: Saim N. Bilge; Set Amiri: Hasan Nurdan; Reji Asist.: Gültekin Karakaya; Kamera Asist.: Özer Korkmazlar; Ar Direktör: Yüksel Tanık; Prod. Amiri: Adnan İrkut; (Kemal Film Platosu'nda Çekilmiş, Acar Film Stüdyosu'nda Hazırlanmıştır).


Oyuncular: Hülya Koçyiğit (Ayşe), Müşfik Kenter (Kemal), Salih Güney (Salih), Muzaffer Tema (Muzaffer), Gülsün Kamu, Bedia Muvahhit, Saadettin Erbil, Nubar Terziyan, Hüseyin Peyda, Mümtaz Ener, Mürüvvet Sim, Faik Coşkun, Kaya Volkan, Nezihe Güler, Muammer Gözalan, Zeki Tüney


Konu: Avukat Kemal (Müşfik Kenter) cinyet işler. Cinayetin Fotoğraflarını çekmiş olan akrabaları Muzaffer (Muzaffer Tema). İse Ayşe’yi (H. Koçyiğit) çon sevdiğini, kocasını terk ederek kendisine gelmesini, yoksa fotoğrafları polise vereceğini söyler. Çaresiz kalan Ayşe bunu kabul eder. Yıllar sonra oğlu Salih büyür, o da babası gibi avukat olmuş, babasının öldürdüğü adamın kızı olan Filiz ile nişanlanmıştır. Bunu bilen Kemal, karşı karşı çıkar oğlunu piyasada iş vermemekle Filiz gibi fakir bırakmakla tehdit eder. Bu arada Muzaffer, yaşlanmış olan ve pavyonlarda yaşayan Ayşe'yi cinayetin fotoğraflarıyla tekrar tehdit eder. Onu alıp İstanbul'a götürür. Hem Kemal’den hem de Salih'ten para ister. Buna dayanamayan Ayşe, Muzaffer’i öldürür. Müdafasını Salih üstlenir. Kemal buna da engel olmak ister, oğlunu nişanlısından ayırır. Sonunda Salih, Ayşe’nin annesi olduğunu öğrenir. Müdafadan vazgeçmez. Kemal mahkemede her şeyi itiraf eder. Filiz ile Salih evlenir, Ayşe ile Kemal yenien birbirlerine kavuşurlar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder