Powered By Blogger

27 Nisan 2018 Cuma

DOKUNMAYIN ŞABANIMA (1979)


Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden
Kamera: Cahit Engin
Yapım: Can Film/Fatma Girik, Kemal Sunal

Yönetmen Yardımcısı: Zafer Par, Aziz Yazman, Kamera Asistanı: Ali Güvenci, Montaj: Zafer Par, Renk Uzmanı: Hasan Örenk, Senkron: Süleyman Karakaya, Laboratuar: Abdullah Akdeniz, Hasan Örnek, İs-met Tomaçgil, Sesleri Çeken: Erkan Esenboğa, Negatif Montaj: Ömer Sevinç, Set Ekibi: Erdil Demirbağ, İbrahim Uğurlu, Mustafa Albayrak, Ömer Bubu, Işık Şefi: Ömer Ekmekçi, Prodüksiyon Sorumlusu: Selahattin Koca, (Yeni Renkli Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Kemal Sunal (Şaban), Ahu Tuğba (Oya), Halit Akçatepe (Fedai), Reha Yurdakul (Hulusi Bey), Diler Saraç (Oya’nın Annesi), Ercan Yazgan (Ökkeş), Ali Şen (Temel), Ünal Gürel Fatsalı Osman), Saadet Gürses (Canan), Hakkı Kıvanç (Osman’ın adamı), İhsan Gedik (Osman’ın adamı), Osman F. Seden (Çelikzade Ali), Kadir Kök (Rasim), Coşkun Göğen (Dans Hocası). Gülten Ceylan (Ayşe), Akif Kilman, Günay Güner (Osman’ın adamı), Enis Fosforoğlu (Osman’ın adamı), Niyazi Gökdere (Osman’ın adamı), İbrahim Uğurlu, Erkan Esenboğa

Konu: Şaban bıçkın bir minibüs şoförüdür. Kadınlarla başı derttedir. Utangaç yapılıdır ve sevimliliği yüzünden kadınlar onu beğenmektedir.Ancak o her zaman uzak kalır. Buna rağmen diğer şoför arka-daşlarına uydurma çapkınlık maceraları anlatır durur. Bir gün bu durumundan kurtulmak ister ve bir kitap alır. Bu bir çeşit çapkınlık el kitabıdır. Şaban içindeki dersleri uygulamaya başlar.Bu dersler dans etmeyi öğrenmesini,ısrarcı olmasını,hem güçlü hem de kibar davranışlar sergilemesini öğütlemektedir. Sürekli ısrarcı davrandığı için başını belaya sokar Şaban ve nezarethaneye düşer. Nezarethanede asker arkadaşı Ökkeş’le karşılaşır. Ökkeş (Ercan Yazgan) hovardalıkla,haytalıkla zamanını geçiren bir zengin çocuğudur. Ökkeş’i ve kardeşi Fedai’yi (Halit Akçatepe) babası Çelikçizade Ali’nin kızı Oya (Ahu Tuğba) ile evlendirmek için İstanbul’a göndermiştir. Ökkeş bu durumdan rahatsız olur ve evin kızını beğenmeme riski yüzünden kendisinin yerine Şaban’ı geçirir. Fakat evin kızı da damat adayını tanımak için evin hizmetçisi kılığına girmiştir. Şaban ve Oya birbirlerine aşık olurlar.Bu sırada Karadenizli Temel Reis’in oğlu Fatsalı Osman’da Oya’ya taliptir. Oya’yı elde etmek için Şaban’ı tehdit eder.

Temel Reis’in köyden kızı Güllü gelmiştir. Dedesi İstanbul’da bir kısmet bulabile-cekleri düşüncesiyle göndermiştir. Gele-neklere uygun olarak dama bir şişe dikerler ve Fedai’yle Ökkeş Şaban’a bir oyun yapar şişeyi kırıp Şaban’ın kırdığı izlenimini uyandırırlar. Temel Reis Şaban’ı evlendirmek için alıkoyarken Ökkeş’in gerçek kimliği ortaya çıkar. Oya ikna edilmiş gibi görünmektedir. Şaban sevdiği kızı elde edebilmek için cesaretli davranmaktan başka bir yolu olmadığını anlar ve kızı kaçırmak için düğün arabasının önünü kesen Fatsalı Osman’ı da yanıltarak Oya’yı herkesin elinden kaçırır. Aşk kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder