Powered By Blogger

2 Nisan 2018 Pazartesi

DELİ ŞAHİN (1976)


Yönetmen: Cüneyt Arkın
Senaryo: Erdoğan Tünaş, Mehmet Aydın
Kamera: Melih Sertesen
Yapım: Acar Film/Murat Köseoğlu

Yönetmen yardımcıları: Samim Utku, Bircan Uysal, Kameraman: Cem Sertesen, Fehmi Eryılmaz, Laboratuvar: Ziya Uçak, Ahmet Kuru, Recep Çakmak, Renk Düzenleme: Sabahattin Hoşsöz, Işık Şefi: İsmail Varol, Ses Mühendisi: Feridun Kınay, Senkron: Mehmet Özdemir, (Acar Film stüdyolarında hazırlanmıştır).

Oyuncular: Cüneyt Arkın (Deli Şahin), Oya Aydoğan (Gülcan), Ali Şen (Abbas Tapancı), Ali Sururi (Reşat çaycıbaşı), Mürvet Sim (Adile), Yavuz Selekman (Reşat’ın adamı), Zühal Ardahanlı, Os-man Alyanak (Avni baba), Tarık Kesemen, Alev Sururi, Ersun Kazançel (Rıza), Engin Ergül, Serpil Beyhan, Sırrı Elitaş, Necdet Yakın, İlhan Hemşeri (Bekir), Zuhal Ardahan, Serpil Baykul, Kadir Kök, İhsan Gedik, Süheyl Eğriboz, Tarık Kesemen, Kuret Karadağ, Yadigâr Dağdeviren, İbrahim Kurt, Yaşar Şener, Yusuf Çağatay, Adnan Uygur, Ekrem Dümer (Doktor), Reşit Çıldam (Uşak Ca-fer), Kamer Baba, Engin Elgün, Nuri Tuğ, Baykal Kent (göbek attıran Ali), Süha Doğan, Zeki Sezer (Doktor), Arap Celâl, Aydın Arkın, Giray Alpan, Nermin Özses, Hakkı Kıvanç, Abdi Gül

Konu: Sapancılar ve Caycıbaşı aileleri birbirleriyle düsmandırlar ve ayni zaman-da rekabet icindedirler. Caycıbaşı sürekli kazanır. Çünkü çaycibası'nin adamları daha kalabalık ve ve daha kuvvetlidirler. Ama Sapancılar pes etmemekte kararlıdir. Aralarındaki mesele aslında bir arazi meselesidir. Çaycıbaşı araziyi alır. Sapancılar çaresizdir. Çareyi iyi bir fedai tutmakta bulurlar. Birden akıllarına Deli Şahin (Cüneyt Arkin) gelir. Deli Şahin herkesin tanıdığı ve korktuğu bir kişidir. Nami herkes tarafından bilinmektedir. Çaycıbaşının adamları Deli Şahin'i du-yunca istifa edip Sapancılara gider. Özür dilemek için. Çaycıbaşı da korkup aldığı araziyi Sapancılara verir. Ve Deli Şahin gelir. Karşılarına sarhoşun biri çıkar. Bunu Çaycıbasından saklarlar. Daha sonra bunu öğrenirler ve alay ederler. Araziyi geri alır. Daha sonra bahse girip Araziyi Sapancı kazanır Deli Şahin sayesinde. (www.cuneytarkin.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder