Powered By Blogger

5 Nisan 2018 Perşembe

KIVRIL FAKAT KIRILMA (1976)


Senaryo ve Yönetmen: Çetin İnanç
Foto Direktörü: Dinçer Önal
Yapım: Doğu Film/Ali Kurna

Ses Mühendisi: Feridun Kınay, Reji Asistanı: Engin Temizer, Prodüksiyon Amiri: Semih Selvidal, (İpek Film stüdyosunda seslen-dirilmiş ve renklendirilmiştir)

Oyuncular: Ünsal Emre, Ceyda Karahan, Meral Deniz, Tevhit Bilge, Romina Terry, Yüksel Gözen, Özcan Özgür, Asuman Arsan, Renan Fosforoğlu, Çetin Tolbaş, Zeki Sezer,

Konu: Ceyda yaşlı ve zengin erkekleri dolandıran, milyoner avcısı güzel bir kadındır. Ünlü bir iş adamının otelde kalmaya geldiğini öğrenir. Annesi ile birlikte iş adamına tuzak kurarlar. Ancak bu sefer ki kurban hem zengin, hem genç hem de yakışıklıdır. Üstelikte oldukça uyanıktır. Ava giden avlanmak üzeredir.

Ünsal lüks evin salonunda gece tek başına viski içmektedir, masa başındadır, suskun ve takıktır. Salona bir şala sarınmış vaziyette çırılçıplak Meral Deniz girer. Ünsal hiç aldırış etmez, bu sırada bir caz başlar, kadın masaya yaklaşır, sardığı şalı yere düşürür, masanın üstüne yatar. Ünsal hala cool takılmaktadır. Viskisini içer. Müzik devam etmekte. Kadın konuşmaya başlar;

- Seni seviyorum... Neden cevap vermiyorsun? Yeter artık içme... Konuşmuyor-sun... içince meyva istemez misin?.
Deminden beri suskun Ünsal nihayet cevap verir;
- Meyvasına göre değişir hayatım ....
Tekrar masanın üstündeki çıplak kadın konuşur;
- Hislerimle oynuyorsun... Beni neden kırıyorsun? Ünsal cevap verir, sesi ro-mantiktir;
- Bugün yine efkarlıyım, kafam da kıyak, ama madem ki istiyorsun, kırılma bana- kıvrıl anam ... Kıvrıl fakat kırılma.
Arkadan uzun bir kıvrılma sahnesi görü-rüz. Filmin konusu var ama önemli değil. Bir kaç cümle kurmam gerekirse: Tak-sim'deki Gezi Oteli, bir anne-kız zengin adam avındalar ... Kayserili pastırma tüccarı Zülküf Ağa. Çalınan kolye... içki bardaklarına atılan hap. Ünsal Emre de dolandırıcı Aynı oteldeler aşk başlar; dolandırıcı avcı kadına aşık olur. “Osman Cavcı, “Yanlış Anlaşılmış Film-ler”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder