Powered By Blogger

18 Nisan 2018 Çarşamba

DERTLi PINAR (1978)



Yönetmen: Orhan Elmas
Senaryo: Zafer Par
Görüntü Yönetmeni: Muzaffer Turan
Yapım: Topkapı Film/Yaşar Tunalı


Kamera Asistanı: Serdar Selvidal, Cem Erentürk, Yardımcı Yönetmen: Zafer Par, Reji Asistanı: Uğur Par, Negatif Montaj: Ömer Sevinç, Renk Uzmanı: Hasan Örenek, Prodüksiyon Amiri: Cihad Karahan, Hikaye: Nami Dilbaz, Müzik: İzzet Altınmeşe Sazlar: Hamdi Özbay, Yavuz Top, Yavuz Taner, Zeki Adsız, Mahir Selman, Ali İhsan Yılmaz, Osman Bayşu, (Yeni Stüdyoda hazırlanmıştır)

 Oyuncular: İzzet Altınmeşe, Oya Aydoğan, Tugay Tokksöz, Şükriye Atav, Ali Şen, Nubar Terziyan, Hikmet Taşdemir, Erdoğan Ergezen, Gülten Ceylan, Mehmet Gümüşay, Cüneyt Agan, Betül Agan,

Konu: Film, birbirini seven ama kavuşamayan bir çiftin aşkını anlatır. Amca çocukları olan Kemal ile Nazlı birbirlerini çok severler. Çocukken ayrılmayacaklarına dair yemin ederler. Bir gün Nazlı’nın babası Haydar Ağa ile Kemal’in Babası Rüstem tartışır. Haydar Ağa, Rüstem’in bütün malına el koyar ve onu çiftlikten kovar. Bu yüzden Kemal ile Nazlı uzun süre ayrı kalır. Ancak bu ayrılığa dayanamazlar. Kemal, babasını ikna eder ve Nazlı’yı amcasından istetir. Kızını Kemal’e vermek istemeyen Haydar ağa, sevenleri ayırmak için elinden geleni yapacaktır. (Meltem İşler Sevindi)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder