Powered By Blogger

18 Nisan 2018 Çarşamba

KILIÇ BEY (1978)


Yönetmen: Natuk Baytan
Senaryo: Sefa Önal
Görüntü Yönetmeni: Orhan Kapkı
Yapım Er Film / Türker İnanoğlu

Yönetmen Yardımcısı: Fikret Tınaz, Kamera: Ömer Atabalcı, Prodüksiyon: Zeki Tezcan, Nihat Cerit, Set Düzeni: Sonay Kanat, Cengiz Öktem, Yadigar Atik, Murat Özlük, Işık: Kazım Çakar, İlhami Olcay, Montaj Senkron: Necdet Tok, Negatif Mobtaj: Mehmet Tezgehdar, Laboratuvar: Hüseyin Yazıcı, Aslan Pektaş, Renk Uzmanı: Hikmet Kuyucu, Sesleri Alan: Kunt Tulgar, Sezer Film/Berker İnanoğlu, (Kunt Film Renkli laboratuarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Perihan Savaş, Aliye Rona, Turgut Özatay, Bilal İnci, Nejat Özbek, Kadir Savun, Ayçın Zaneçi, Oflas Onur, Batı Aldemir, Süheyl Eğriboz, Ata Saka, Aydın Haberdar, Tevfik Şen, Kudret Karadağ, Muammer Gözalan, Abdullah Ataç, Ali Demir, Zeki Sezer, Hakkı Kıvanç, Yılmaz Kurt, Cevdet Balık-çı, Yusuf Çetin, Mesut Sürmeli, Seyfettin Karadayı, Ahmet Açan, Küçük Oyuncu: Coşkun Efe,

Konu: Filmde, işçilere yapılan haksızlıklara engel olmaya çalışan bir adamın hikâyesi anlatılır. Kılıç daha bir çocukken babası iflas eder. Diğer toprak ağaları babasının mal varlığına el koyar. O da küçük yaşta İstanbul’a gelir. Kabadayılığıyla hatırı sayılır bir yer edinir. Yıllarca zenginlerin işçilere ve halka yaptığı zulmün önüne geçmeye çalışır. İşverenler Kılıç’tan korkarak birçok şeyden geri adım atarlar. Bu yüzden başı sıkışan herkes derdini Kılıç’a anlatır. Ne var ki Kılıç’ın bu yaptıkları iş adamlarını çok rahatsız eder. Kılıç’tan kurtulmak için bir plân yaparlar. Bir kiralık katil tutarak Kılıç’ı ortadan kaldırmaya çalışacaklardır. (Meltem İşler Sevindi).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder