Powered By Blogger

18 Nisan 2018 Çarşamba

HANIM EVLADI (1978)


Yönetmen: Samim Utku
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Kamera Abdullah Gürek
Yapım: Tufan Film/Samim Utku
Necip Kavunoğlu

Laboratruar: Hasan Örnek, Montaj ve Senkron: Mevlut Koçak, Negatif Montaj: Ömer Sevinç, Yönetmen Asistanı: Erbil Altıny, Kamera Asistanı: Hüseyin Aklı, Işık: Kahraman Kongur, Prodüksiyon Amiri: Nihat Cerit, (Yeni Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Zerrin Doğan, Perihan Ateş, Aydemir Akbaş, Ünsal Emre, Ali Şen, Mürüvvet Sim, Yüksel Gözen, Erdinç Akbaş, Rıza Genç, Osman Han, Yadigâr Dağdeviren, Kudret Karadağ, Zeki Alpan, Erdal Güner,

Konu: Film, bir mafya babasının “hanım evladı” oğlunun eğitilmesini konu eder. Kontak Davut, bir mafya babasıdır. En büyük düşmanı kendisini sürekli dolandıran Üfürük Necmi'dir. Davut, oğlu Murat'ı kan davası sebebiyle Avrupa'ya yollamıştır. Kan davası bitince oğlunu geri çağırır. Amacı kendi yerine oğlunu geçirmektir. Ancak Murat, Avrupa'da Moda ve Zarafet okumuş, naif bir insan olmuştur. Davut oğlunun bu durumunu kabullenemez. Onu sert bir mafya babasına döndürme çabaları ise sonuç vermez. Kontak son çare olarak düşmanı Üfürük Necmi'den yardım isteyecektir. (İbrahim Yavuz Özer)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder