Powered By Blogger

15 Mart 2020 Pazar

BEN TÖVBEMİ GERİ ALDIM (1984)


 Yönetmen: Cevat Okçugil
Senaryo: Sevgi Nurdan
Kamera: Mükremin Şumlu
Yapım: Güneş Film/Sevgi Nurdan

Set Ekibi: Şeref Coşkun, Dursun Doğan, Çetin Bozdemir, Işıklar Ender Işık servisi: Şef: Ender Işık, Asistanı: Gaffur, Reji asistanı: Ali Ekdal, Kamera Asistanı: Mehmet Aydoğdu, Prodüksiyon Amiri: Rasim Kılıç, Renk Uzmanı: Kaya Ören, Laboratuvar: Kamil Kutay, Negatif Montaj: Osman Koşkan, Senkron Montaj: Recep Pala, Sesleri Alan: Kunt Tulgar, (Kaya Ören Renkli laboratuvarlarında hazırlanmıştır)

Oyuncular: Hakkı Bulut, Nazan Berk, Tugay Toksöz, Ali Ekdal, Kadir Han, Mustafa Dik, Rahmipala, Asiye Birdal, Leyla German, Gökhan Bahadır, Ali Demir, Reşit Çıldam, Neriman İlhan, Asiye Birdal, Yücel Şahin, Kemal Öztürk, Vildan Dal, Feriz Demirok, Rasim Kılıç, Nevin Buket, İsmail Yazıcı,Küçük Yıldız: Veysel Fidan, Oryantal Dans: Leyla Çiçek, Rahmi Plala,

Konu: İFilm, fakir bir gençle bir ağa kızının aşk öyküsünü konu edinir. Hakkı ile Kasım Ağa’nın kızı Çiğdem beşik kertmesidir. Ancak Kasım Ağa zamanla sözünü unutarak kızını fakir birine vermekten vazgeçmiştir. Bu arada komşu köyün ağası Tahir’in Nusret adındaki oğlu, Kasım Ağa’yı ziyarete gelir. Kasım, kendisine büyük bir servet kalan bu genci ideal damat adayı olarak görür ve kızını onunla evlendirmeye karar verir. Hakkı ise yaşananlar yüzünden gurbete çıkmaktan başka yol bulamaz. İstanbul’a gelen Hakkı, tesadüflerin yardımıyla ünlü bir şarkıcı olur. Ancak henüz Çiğdem’i unutmamıştır. (Hasan Sakın)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder