Powered By Blogger

13 Ekim 2015 Salı

AYŞECİK CANIMIN İÇİ (1963)

Yönetmen: Hulki Saner
Senaryo: Hamdi Değirmencioğlu, Erdoğan Tünaş,  Orhan Aksoy
Müzik Yorgo İlyadis
Foto Direktörü: Kosta Psaros
Yapım: Bronz Film / Hürrem Erman


Reji Asistanı: Orhan Aksoy, Ümran Ertok, Kamera Asistanı: Nejat Erişir, Erdoğan Kızıldağ, Prodüksiyon Amiri: Nevzat Altındal, Işık: Mehmet Çakar, Aydın Yurteri, Set Amiri: Yılmaz Kanat, Montaj ve Senkron: Turgut İnangiray, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Laboratuvar: Yılmaz Erman, Hayati Akbulut, Erdoğan Dolapçı, Seslendiren: Yorgo İliyadis, Dublajı İdare Eden: Hayri Esen, Ayşeciği Konuşan: Nursan Alçam, (Erman Film stüdyosunda seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Zeynep Değirmencioğlu (Ayşecik), Ayhan Işık (Orhan), Türkan Şoray (Elif), Atıf Kaptan (Atıf), Lebibe Çakın (Bedia), Senih Orkan (Ahmet), Vahi Öz (Orhan’ın arkadaşı), Osman Baş (Bahçevan), Yavuz Karakaş (Atıf’ın adamı), Hakkı Kıvanç (Atıf’ın adamı), Nubar Kamçılı (Mahmut), Orhan Aksoy, Hakan Çarkçı, Yavuz Karakaş


Konu: Ayşecik’in annesi ölmüş, babası da ayrıdır, Ayşecik yetimhanededir. Dayısı onu evlat almak ister ama yetkililer babasının rızası olmadan vermez. Dayısı Ayşecik ile konuşur kendisi ile gitmeye ikna etmeye çalışır. Orhan arkadaşları ile sürekli kılık değiştirerek sahtekarlık yaparak kumar oynamaktadırlar. Karısı Elif hayatından memnundeğildir. Onun doğru bir işe girip çalışmasını, Ayşecik’i eve getirmesini ister. Orhan Ayşecik’in Dayısının evlatlık edinmesi için para isteyecektir. Elif buna razı olmaz böyle bir şey yaparsa evi terk edeceğini söyler. Orhan ile Dayı konuşur, Orhan para ister Dayısı verecektir. Ama kızıyla bir kez konuşacaktır. Konuşur ve onu sever, Dayının verdiği çeki yırtar. Orhan Ayşecik’i alır evine getirir. Ayşecik çok mutludur. Elif’i bulur ve onu eve getirir, Orhan çok sevinir. Üçü birlikte çok mutludur. Ayşecik ile Elif, Orhan’a gündüz çalışacakları bir iş ararlar. Ve Bedia hanımın garajına Müdür olarak işe başlar. Bedia hanımın Atıf adında bir arkadaşı vardır. Orhan"ı araştırınca onun edeceğini söyler. Orhan mecburen kabul eder. Bedia’nın evinde parti vardır, Partide Ayşecik şarkı söylerken Orhan Bedia’nın odasına çıkar kasayı açıp gerdanlığı Oyuncak ayının içine koyup aşağıya iner, Bedia, Ayşecik’e hediye vermek için odasına çıktığında gerdanlığın çalındığını görür ve Poli-se haber verilir. Polise gelir aramalarına rağmen bulamazlar. Polisler gittikten sonra Orhan gerdanlığı ayının içinden çıkarıp Atıf"a verir. Eve gelirler, ayının içinden gerdanlığın ucunu Ayşecik bulur ve babasına sorur, babası yalan söyleyince gerdanlığın ucunu gösterir. 


Babasına kızar ve ağlar. Ayşecik babası ile vedalaşır, Babası itiraf eder. Bütün yaptıklarını anlatır. Ayşecik ile Elif evden ayrılırlar. Orhan Atıf"ın ofisine gelir gerdanlığı ister, Atıf"ın adamları Orhan ile kavga ederler Orhan üçünü de döver ve Atıf"ın yanına gider. Atıf silah çeker ve Orhan"ı kolundan vurur. Orhan Atıf"ı etkisiz hale getirdikten sonra Polisi arayıp durumu bildirir. Sonra gerdanlığı Bedia hanıma vererek durumu anlatır. Bedia onu affeder, Bedia hanımdan Ayşecik"e iyi bakmasını onu korumasını ister. Çıkarken zendeler, Bedia yanına gelir ve yaralı olduğunu görür Bedia ile Ayşecik trene binmek üzeredir. Elif onları uğurlar. Ayşecik ağlamaktadır. Orhan da ordadır ona gözükmez, duruma dayanamayan Bedi Orhan"ın yanına giderek kızıile son kez görüşmesini ister. Görüşürler trene binerler, trenden Ayşecik el sallar, Orhan da el sallamaktadır. Biraz sonra Orhan yere düşer, Ayşecik onu görür, Bedia Onun gerdanlığı getirdiğini söyler trenden iner Elif de Orhan"ın yanına gelir Ayşecik, Orhan"ı affeder. Bir daha ayrılmayacaklarına söz verirler ve evlerine gelirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder