Powered By Blogger

13 Ekim 2015 Salı

BAZILARI DAYAK SEVER (1963)

Yönetmen: Mehmet Dinler
Senaryo: Osman F. Seden, Bülent Oran
Kamera: Necati İltaç
Yapım: Ses: Tuncer Aydınoğlu, 


Senkron: Arif Özalp, Taner Oğuz, Negatif Montaj: Ali S. Berkan, Osman Bilen, Laboratuvar: Recai Karataş, Mihail Skarpedis, Dekor: Saim N. Bilge, Set Amiri: Hasan Nurdan, Işıklar: İlhan Aslım Işık Ast: Muzaffer Durusoy, Kazım Çakırman, Prodüksiyon Md: Adnan İrkut, Prodüktör: Yüksel Tanık, (Kemal Film Platosu’nda hazırlanmış, Acar Film Stüdyosu’nda seslendirilmiştir)

Oyuncular: Orhan Günşıray, Fatma Girik, Ahmet Tarık Tekçe, Öztürk Serengil, Vahi Öz, Suzan Avcı, Necdet Tosun, İlhan Hemşehri, Orhan Aykanat, Haydar Karaer, Yaşar Şe-ner, Faik Coşkun, Selahattin İçsel, Zeki Tüney, Memduh Alpar


KONU: Henüz iki aylık evliyken annesi (Gülistan Güzey) ve babası (Mümtaz Ener) ayrılkan ve babasıyla birlikte İzmir'e yerleşen Türkan (Türkan Şoray), 18 yaşına geldiğinde babasının zoruyla zengin bir gençle (Süleyman Turan) evlendirilmek istenir. İstanbul' da çiçek satarak geçinen annesini düğününe çağırmak üzere gelen Türkan, bu dertli kadına yardımcı olan bir şoföre (Tamer Yiğit) aşık olur. Aynı şoförü seven zengin bir kadın bu aşkı engellemeye çalışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder