Powered By Blogger

28 Mart 2020 Cumartesi

BİR ANA BİR OĞUL (1986)


Yönetmen: Yücel Uçanoğlu
Senaryo: Safa Önal
Kamera: Mükremin Şumlu
Yapım: Burç Film/Fedai Öztürk

Yönetmen Yardımcıs: Ali Kıvırcık, Kamera Yardımcısı: Engin Saygılı, Günsan Işık Servisi: Şef: Turgut Köse, Işık Ekibi: Mehmet Ali Gündoğdu, Selahattin Varol, Set Amiri: Orhan Gök, Set Ekibi: Cengiz Öktem, Selçuk Öktem, Prodüksiyon Amiri: Abdullah Ataç, Prodüksiyon Yardımcısı: Mehmet Çakarlı, Renk Uzmanı: Adnan Şahin, Sesleri Alan: Erkan Aktaş, Laboratuar: Zekeriya Şahin, Yahya Öztürk, Negatif Montaj: Zeynep Tor, Montaj, Senkron: Turgut İnangiray, (Fono Film Stüdyosunda hazırlanmıştır )

Oyuncular: Yusuf İnci, Özlem Onursal, Yaman Okay, Hüseyin Kutman, Sevinç Pekin, Necla Fide, Oktar Durukan, Mesut Çakarlı,

Konu: Film, evlenmek zorunda kalan dul bir kadın ve oğlunun yaşadığı sorunları konu alır. Sabiha, oğlu Yusuf’la birlikte Anadolu’nun uzak bir şehrinde yoksul bir yaşam sürmektedir. Kocasının ölümüyle birlikte hayat Sabiha için daha da zorlaşır. Yusuf ise sağlık sorunları yaşayan annesine yük olmamak için okuldan ayrılarak çalışmaya karar verir. Öte yandan mahallenin esnaf takımından İbrahim, Sabiha’yla evlenme konusunda uzun süredir ısrar etmektedir. Sabiha ise önceleri evliliğe yanaşmasa da hem ekonomik sorunlar hem de çevre baskısı sonucu razı olur. Ancak İbrahim’in sert tavırları yüzünden aileyi zor bir süreç beklemektedir. (Hasan Sakın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder