Powered By Blogger

26 Mart 2020 Perşembe

KAÇIŞ (1985)


Senaryo ve Yönetmen: Cüneyt Arkın
Kamera: Sedat Ülker, Hüseyin Ererez
Yapım: Çınar Film/Adnan Mersinli, Aydın Haberdar
Prodüksiyon: Yılmaz Eşsiz, Işık: Ömer Ekmekçi, Set: Sonay Kanat, Cenap Kuşçu, Orhan Gök, Kemal Kundak, Laboratuvar: Selahattin Kaya, Ziya Uçak, Ses Mühendisi: Necip Sarıcıoğlu, Kurgu: Mevlut Koçak, Negatif Montaj: Yusuf Aldırmaz, Prodüktör: Melih Güngör (Yeni Lale Eğitim Stüdyosunda hazırlanmış)

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Emel Büyükburç, Süleyman Turan, Erol Taş, Hüseyin Peyda, Tevhit Bilge, Süheyl Eğriboz, Sühan Baydar, Baykal Kent, Ferhan Tanseli, Mehmet Uğur, Yılmaz Kurt, M. Ali Güngör, Ali Güney, Küçük Yıldız: Kaan Arkın

Konu: Murat bir soygun olayına katılan arkadaşını hem mafyanın elinden kurtarmak, hem de hapse girmesini önlemek için saklamaya çalışır ama mafya arkadaşını bulup öldürür, suç da Murat’ın üzerine kalır. Kendini hapiste bulan Murat bir müddet sonra suçsuzluğunu ispat etmek için hapisten kaçar. Bütün isteği asıl suçluları polise yakalatmaktır ama olayın soruşturmasını yürüten bir komiser gölge gibi peşindedir. Murat hem mafyadan, hem de polisten canını kurtarmaya çalışarak asıl suçluları ararken oğlunu yaralayan mafya teşkilatı Murat’ı iyice çılgına döndürür. Murat bir hastanede tedavi olan oğlunu görmek için hastaneye gelir ama mafya orada tuzak kurmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder