Powered By Blogger

13 Ocak 2018 Cumartesi

HÜZÜNLÜ AŞK (1969)



Yönetmen:Mehmet Bozkuş
Senaryo: Fuat Özlüer
Yapım: Erler Film / Türker İnanoğlu

Yönetmen Yardımcısı: Erkan Işıklar, Görüntü Yönetmeni: Çetin Gürtop, Kamera Asistanı: Hüseyin Karındoyuran, Şarkılar: Gönül Yazar, Işık Şefi: Şevket Yılmaz (Ender Işık), Sesleri Alan: Marko Buduris, Negatif Montaj: Oral Öztürk, Mahmut Eskici, Prodüksiyon Amiri: Memduh Karakaş, Laboratuar: Cemil Orhon, (Yıldız Film Stüdyosunda hazırlanmıştır.

Oyuncular: Filiz Akın, Engin Çağlar, Ekrem Bora, Hüseyin Baradan, Ali Seyhan, Can-Sel, Gülistan Güzey, Atıf Kaptan, Nezihe Güler

Konu: Sevgi (Filiz Akın), bir barda şarkıcı olarak çalışmaktadır. Patronu Varol (Ekrem Bora) Sevgi’ye aşıktır. Ama Sevgi bu aşka karşılık vermez. Selim (Engin Çağlar) ise, Sevgi’ye eline geçen bir resminden etkilenerek bağlanır. Bir gün Sevgi’yle karşılaşır ve yüz yüze konuşur. Birbirlerinden hoşlanırlar. Bir süre sonra Selim Sevgi’ye evlenme teklifinde bulunur. Sevgi yaptığı işi Selim’den gizlediği için evlilik konusunda tedirgindir. Vural sürekli izlediği Sevgi’nin Selim’le birlikte olduğunu öğrenince tam evlenecekleri günün sabahı adamı Bekir’i Selim’in babası Kerim Bey’e göndererek, Sevgi’nin aslında bir bar kızı ve Vural’ın da metresi olduğunu anlattırır. Kerim Bey Sevgi’yi sorgular ve her şeyi bildiğini, o yüzden sessizce evi terk etmesini söyler. Bu arada Selim de gerçeği öğrenmiştir. Yine de gönlü Sevgi’den yana çarpan genç adam Sevgi’nin çalıştığı bara gider. Sevgi onu kendisinden soğutmak için Vural’ın metresi gibi davranır. Bir türlü bu gerçeği kabullenemeyen Selim’in ısrarlı tavrı babası Kerim’le Vural’ın anlaşarak Sevgi’ye bir tuzak kurmalarına neden olur. Selim’i, genç kızın salt bir bar şarkıcısı olmasının ötesinde onun bir hayat kadını olduğuna inandırırlar. Ama Selim’in içinde bir ses tüm bunların yalan olduğunu söylemektedir ve sonuçta tuzağı fark eder. Sevgi’yi de kurtarır. Vural öfkeden çılgına döner ve Selim’i öldürür. Cinayetin tek sanığı odur. Ama önlemlerini önceden aldığı için delil yetersizliğinden tahliye edilir. Hayalleri yıkılmış, acılar içinde kıvranan Sevgi, duygularını içine gömer ve patronu Vural’ın evlenme teklifini kabul eder. Hem en büyük rakibinden, hem adaletin pençesinden kurtulmuş, hem de delicesine sahiplendiği Sevgi ile evlenmiş olmanın sarhoşluğunu yaşayan Vural’ın payına düşense, evlendikleri gece Sevgi’nin silahından boşalan kurşunlarca can vermesi olacaktır. Sevgi talihsiz Selim’in ve kendisinin intikamını almış, ama yaşamak için de en küçük bir isteği kalmamıştır. Son kurşunu kendine sıkar…(Burçak Evren, “Filiz Akın” Araştırma Vakfı Dünya KİV yayınları)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder