Powered By Blogger

13 Ocak 2018 Cumartesi

İNLEYEN NAĞMELER (1969)



Senaryo ve Yönetmen: Safa Önal,
Kamera: Nejat Okçugil
Yapım: Er Film / Berker İnanoğlu

Oyuncular: Zeki Müren, Mine Mutlu, Önder Somer, Çolpan İlhan, İsmet Ay, Nevzat Okçugil, Muammer Gözalan, Ali Ekdal, Ekrem Dümer, Mahmure Handan, Mehmet Büyükgüngör, Melek Görgün

Konu: Ünlü bir şarkıcı olan Zeki Müren’in sevdiği kadın ölür ve Zeki onun ölümünden dolayı çok üzülür. Onun en büyük hayranlarından biri olan Pınar (Mine Mutlu) onunla tanışmak için kör numarası yapar ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak Pınar’ın sözlüsü Zeki’ye gerçeği anlatarak onları birbirlerinden ayırır. Pınar tam intihar etmek üzereyken Zeki onu kurtarır ve ikili mutlu bir beraberliğe yol alırlar.

► Türk sinemasının en eline çabuk en verimli senaryocularından Safa Önal, yönetmenIiğe geçiyor .. Ne yazık ki, bir Zeki Müren filmiyle ... Gerçi Önal, Müren'i, ne bileyim ben, bir "Berduş", bir "Bahçevan", bir boksör olarak değil de, yine Zeki Müren olarak karşımıza çıkarıyor... Ama, bir de "sevdalı aşık" rolünde çıkarmayabilseydi ... Şarkı söylerken büyüyen, devleşen bir Müren, filmin geri kalan kısmında yine dünyanın en kötü oyuncularından biri. İsmet Ay'ın komposizyonu, bir hayli ilgi çekici... Önal’ın yönetmenliği, hayırlı, uğurlu ve dileriz, bundan daha başarılı olsun. Atilla Dorsay, “Sinemamızın Umut Yılları” 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder