Powered By Blogger

13 Ocak 2018 Cumartesi

LEKELİ MELEK (1969)



Yönetmen: Mehmet Bozkuş
Senaryo: Sefa Önal
Foto Direktörü: Çetin Gürtop
Yapım: Erler Film / Türker İnanoğlu

Yönetmen yardımcısı: Erkan Işıklar, Kamera Asistanı: Hüseyin Karındoyuran, Işık Şefi: Şevket Yılmaz, Mehmet Çakar, Ses Kayıt: Tuncer Aydınoğlu, Aydın Uğurlu, Yapım Koordinatörü: Memduh Karakaş, Yapım Asistanları: Yılmaz Çiçek, Necati Şimşek, Feyzi Barlas, (Acar Film Stüdyosunda hazırlanmıştır.)

Oyuncular : Cüneyt Arkın (Suat Sonderoğlu), Filiz Akın (Selma), Sevinç Pekin (Leyla), Cahit Irgat (Rıza), Bedia Muvahhit (Suat’in annesi), Şaziye Moral, Talia Saltı (Fatma Hanım), Renan Fosforoğlu (Leyla’nın arkadaşı), Aydın Tezel (Ziya),  Necdet Tosun (Emlakçı), Mümtaz Ener (Suat’in babası),  

Konu: Selma (Filiz Akın). kardeşi Leyla ve alkolik babası ile birlikte yoksul bir yaşam sürer.. Eve geç gelerek sürekli babasını kızdıran Leyla, gece hayatına, eğlenceye ve paraya düşkündür. Ziya adında zengin bir adamın metresidir. Onunla evlenip bu hayattan kurtulmayı düşler. Abla Selma tesadüfen, Leyla'nın bir gece barda tanışıp geceyi birlikte geçirdiği Suat (Cüneyt Arkın) adlı yakışıklı bir işadamının şirketinde sekreter olarak işe başlar. Suat'ın ilgisini çeken Selma ile giderek aşka dönüşen ilişki, nikah masasına doğru yöneldiği sırada Suat'ın ailesinin engellemesi ile Selma evine döner. Leyla'nın hamile olduğunu öğrenir ve onu halasının yanına yollar. Leyla doğumdan sonra çocuğu Selma’ya bırakarak Ziya'ya döner. Bir süre sonra Suat'la karşılaşıp barışan Selma çocuğu babasına verir. Tam Suat'la nişanlanacağı sırada, babası çocukla gelir ve Suat'a kendi "çocuğuna" sahip çıkmasını söyler. Selma gerçeği anlatırsa da Suat inanmaz ve onu kovar. Rahatsızlanan Selma hastaneye kaldırılır. Leyla gerçeği anlatmak üzere Suat'a gider. Birbirlerini tanırlar. Leyla'nın, Selma'nın kardeşi ve çocuğun da kendi çocuğu olduğunu öğrenen Suat pişman olur. Selma'dan bunları gizlemeye karar verirler. Suat koşarak hastaneye gider ve Selma'dan af diler. iki sevgili için artık acı günler geride kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder