Powered By Blogger

8 Ocak 2018 Pazartesi

BERDUŞ (1969)

Senaryo ve Yönetmen: Hulki Saner,
Foto Direktörü: Mengü Yeğin
Yapım: Saner Film/Hulki Saner

Seslendiren: Necip Sarıcıoğlu, Reji Asistanı: Engin Temizer, Kamera Asistanı: Ender Turgut, Prodüksiyon Asistanı: Metin Ok, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Renk Uzmanları: Turgut Ören, Zihniye Ören, Laboratuar Şefi: Hikmet Kuyucu, Yardımcıları: Selâhattin Kaya, Hayrettin Çakmak, Montaj: Aleko Aleksandru, Senkron: Osman Koşkan, Negatif Montaj: Hüsam Eren, Asistan Rejisör: Oksal Pekmezoğlu, (Lâle Film stüdyosunda seslendirilmiş, Saner Film renkli laboratuarında hazırlanmıştır )

Oyuncular: Erol Büyükburç, Esen Püsküllü, Yılmaz Köksal, Müjdat Gezen, Avni Dilligil, Enver Dönmez, Muammer Gözalan, Mualla Sürer, Naşide Yılmaz, Enver Dönmez, Sevim Emre, Muzaffer Civan,

Konu: Kemal ile Nuri çok iyi arkadaştırlar. İkisi işportacılık yaparak hayatlarını kazanmakta, devamlı Belediye Zabıtası ile kovalamaca oynamakta, bütün maddi imkansızlıklar içinde hayatlarını neşe içinde geçirmektedirler. Leke ilacı diye bir toz satarlarken yine kazançlarını ceza parasına yatırırlar. Süslü Mualla dedikleri ev sahiplerine kira borçlarını veremedikleri gibi bir de gidip ondan borç istemeye karar verirler. Pek çaresiz Kocasını kaybeden ve işleri devralan Mualla Hanım’ın gayet kabiliyetsiz bir oğlu vardır. Annesi bile çok sevdiği oğlunun piyano çalmalarına tahammül edemez. diğer gençler gibi biraz kabiliyetli olsana, oğlum,deyip söylenir durur. Mualla Hanımın bütün hayali armatör Hüsnü Beyin kızı Nermin’le oğlunun evlenmesidir. Bizim iki kafadar Kemal ile Nuri, Mualla Hanımı ziyarete giderler. Bütün iltifatlar Mualla Hanım içindir. İşportacılığın iyi gittiğini, borç alırlarsa dükkan açıp çok kazanacaklarını söyleyince, Mualla hanım onları sille tokat kovar.

Mualla Hanım ve oğlu Müjdat çiçekleriyle Nermin’in ailesini ziyaret giderler. Nermin arkadaşlarıyla babasının kotrasında denizdedirler. Nermin denize düşer, sesleri duyunca Kemal fırlar ve orada duran bir sürat teknesiyle kızları kurtarır. Nermin’n doğum gününe onlar da davet edilirler. Ama hem nasıl gideceklerini hem de ne hediye götüreceklerini kara, kara düşünmektedirler. Hediye alacak kuruşları yoktur. Nazan ağabeyine annesinden tek hatıra kolyeyi götürmesini teklif eder. Ben zaten nerede takacağım ki der. Ağabeyi sevgiyle kardeşine sarılır. Mualla Hanım doğum günü hediyesini Nermin""e verirken Kemal’le Nuri’yi zaten gözü bir yerden ısırmıştır, tanır. İşin anlaşılacağından korkan Nuri ile Kemal partiden alelacele ayrılırlar.
Mualla hanım’ın şüpheleri iyice artmıştır. Kemal’le Nuri işportacılık yaptıkları meydana taksi ile giderek Müjdat’a onların resimlerini çektirir. Ayrıca Kemal’in her gün gezdiği kızın kim olduğunu da öğrenmiştir. Bu kız tabii ki kız kardeşinden başkası değildir. Bütün elde edilen delillerden sonra Nermin’i ziyarete gider, resimleri gösterir. Kemal’in yalancı bir fabrikatör olduğunu söyler. Nermin bozuntuya vermez. Müjdat bozulur, gider. Nermin Nesrin’e telefon açar öğrendiklerini anlatır. Onları bu gece pahalı bir yere götüreceğim. Biraz gaddarlık olacak ama şampanya paralarını ödeyince ne hale gelecekler merak ediyorum. Der. Şaşkın Nuri battı balık yan gider diye hakikaten üst üste şampanyalar ısmarlamaya başlar.

Danstan dönen Kemal’le Nermin, Nuri’yi masada sarhoş bulurlar. Nermin Makyajını tazelemeye giderler. Bizimkiler gelen kabarık hesap faturasını görünce kavga çıkarırlar. Nermin gizlice hesabı ödemiştir. Nikahın başlamasına çok az kalmıştır.


Bu arada Nazan bir taksi ile ve Şoförün yardımıyla Nermin’in evine gelir. Ama Nermin henüz çıkmıştır. O sırada geciken Nesrin gelir ve herkesin gittiğini görünce hizmetkara, nikah dairesine gidiyorum, diye seslenir. Nazan lütfen beni dinleyin, siz Nesrin’siniz değil mi? diye sorar. Nesrin’e Kemal’in kız kardeşi olduğunu söyleyince Nesrin şaşırır. Kemal’in karısı olduğunu biliyordum ama kız kardeşinden haberim yoktu. Diye cevaplar. Gerçekler meydana çıkar. Nesrin bunu yapsa, yapsa Müjdat’ın annesi yapar. Nikah salonuna yetişirler. İmzalar atılmamıştır. Nermin’in kulağına her şeyi anlatır. Nermin bir yumrukla Müjdat’ı devirir.ve koşarak nikah dairesinden çıkar. Gelinliği ile taksiye atlayan Nermin, Kemal’le Nuri’yi aramaya başlar. Zabıta memurunu bulur. Onunla beraber ararlarken, zabıta memuru düdük çaldığı için ceza yemekten korkan Kelam ile Nuri kaçmaya başlarlar. Nermin’in çığlıklarını duyan Kemal durumu anlar. Sarılırlar. Nesrin de arkadan koşmaktadır. Nuri de onu havalara kaldırır ve dönüp Zabıta memurunun elini öperler. Bizim iki berduş kafadar, sevdikleri kızlarla mutlu sona ermişlerdir." (www.digiturkwebtv.com.tr) 

,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder