Powered By Blogger

24 Mart 2018 Cumartesi

ACI SEVERİM TATLI DÖVERİM (1975)


Senaryo ve Yönetmen: T. Fikret Uçak
Foto Direktörü Rafet Şiriner
Yapım: Saba Prodüksiyon/İ. Necil Ozon

Reji Asistanı: Erol Yeşilyaprak, Kamera Asistanı: Taci Saraç, Prodüksiyon Asistanı: Ali, Ramazanoğlu, Ar Direktör: Özdemir Akın, Işık: Kahraman Kongur, Jenerik: Refik Onubil, Laboratuar Şefi: Recai Karataş, Altan Sertesen, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Bican Avşar, Montaj Şefi: Özdemir Arıtan, (Acar Film Renkli laboratuVarlarında hazırlanmıştır)

Oyuncular: Serdar Gökhan, Elif Pektaş, Emel Özden, Oktar Durukan, Haydar Karaer, Süheyl Eğriboz, İhsan Gedik, Yaşar Şener, Gülay Esaen, İbrahim Uğurlu, Kemal As, Ahmet Karaca, İhsan Baysal, Sevda Şerten, Özdemir Akın, Fırat Tuba, İbrahim Kurt, Niyazi vanlı, Dündar Aydınlı, Mustafa Doğan, Os-man Han, Tevfik Şen, Kadir Kök, Giray Alpan, M. Ali Güngör, Ali Ramazanoğlu,

Konu: Film, sınırda uyuşturucu ticareti yapan uluslararası bir çeteye karşı mücadele eden bir polisin hikâyesini anlatır. Türkiye sınırında uyuşturucu ticareti yapan uluslararası bir kaçakçılık örgütü polis tarafından çökertilir. Ancak örgütün lideri yaralı olarak kurtulur. Çeteyi ortaya çıkaran komiser Şükrü de aldığı kurşun yarası nedeniyle emekliye ayrılmaya karar verir. Komiser Şükrü’nün yerine ani bir kararla Yusuf tayin edilir. Komiser Yusuf, yıllar önce kardeşini uyuşturucu çetesine kurban vermiştir. Bu nedenle uyuşturucu çetelerinin korkulu rüyası haline gelmiştir. İstanbul’a gelen Yusuf, Şükrü’nün kızı Canan’la tanışır. Şükrü’nün yaraladığı çete lideri ise Şükrü’den intikam almak için fırsat kollamaktadır. Çete hem Şükrü’ye hem de Canan’a kumpas kurar. Bunun üzerine Yusuf çeteye karşı zorlu bir mücadeleye girişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder