Powered By Blogger

24 Mart 2018 Cumartesi

YATIK EMİNE (1974)


Yönetmen: Ömer Kavur
Senaryo: Turgut Özakman, Ömer Kavur
Eser: Refik Halit Karay
Görüntü Yönetmeni: Renato Fair
Yapım Barlık Film / Necdet Barlık, Duran Tantekin

Yapım Yönetmeni: Taner Öz, Sanat Yönetmeni: Güven Öktem, Müzik: Arif Erkin, Kostüm: Niyazi Er, Dekor: Güven Öktem, Makyaj: Zeki Alpan, Ses Kayıt: Feridun Kınay, Ses Kurgu: Renato Fair, Afiş tasarım: Mehmet Bal, (İpek film stüdyosunda seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Serdar Gökhan (Server), Necla Nazır (Emine), Bilal İnci (Arzuhalci Deli İsmail), Mahmut Hekimoğlu (Kumandan), Turgut Özatay, Atilla Ergun (Rıza), Osman Alyanak (Fırıncı Mustafa), Guzin Ozipek, Renan Fosforoglu, İ. Hakkı Şen, Müşerref Çapın (Kadın Mahkum), Ahmet Turgutlu (Çavuış), Osman Çağlar, Zeki Alpan (Tahir Amca), Necati Er (Doktor), Nermin Özses, Niyazi Er, Mehmet Özekit, İlyas Kurtunoğlu, Arap Celal, Remziye Fırtına (Damadın annesi), Garibe Günxdem (İş vermeyen Kadın), Tevfik Şen (Kasabalı), İhsan Bayraktar, Cesur Fırıt (Fırın işçisi), Sabahat İzgü, Ali Demir (Esnaf), İhsan Gedik (Asker),

Konu: Bir kasabaya gönderilen Emine isirnli kadının gelişi ile zaptiyenirı ve kasabaIının odak noktası olur. Osmanlının Anadolu topraklarında ki bir kasabasına vilayetten sürgün edilen Emine, bahtsız ve düşkün bir kadındır. Sürgün edildiği bu kasaba da O'nu rahat bırakmaz. Yanında olanlar kadar ondan yararlanmak isteyenler, tekrar sürgün edilmesini arzu edenler de vardır. Hastaneden çıktıktan sonra, kimsenin aramadığı bir kişi olur. Hala faydalanmak isteyenler vardır, ama bunlardan biri soğuk bir kış günü Emine'yi kent dışındaki yalnız yaşadığı kulübesinde ölmüş olarak bulur, ümitsiz bekleyiş sona ermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder