Powered By Blogger

24 Mart 2018 Cumartesi

ŞENLİK VAR (1974)


"BAL KIZ "

Yönetmen: Nejat Saydam
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Görüntü yönetmeni: Melih Sertesen
Yapım: Acar Film / Murat Köseoğlu

Kurgu: Özdemir Arıtan, Sanat Yönetmeni: Semih sezerli, Yapım Sorumlusu: Gürcan Köseoğlu, Reji yard.: Cevat Şahiner, Kamera Asistanı: Savaş Dinçel, Laboratuar Şefi: Recai Karataş, Işık Şefi: Cengiz Arlı, Asıstan: Turgut Köse, Dekor: Mustafa Acar, Bilal Uysal, Ses Kayıt: Tuncer Aydınoğlu, İsmail Karataş, Bican Avşar, Prodüksiyon Amiri: Rafet Gülerman, Set Amiri: Ahmet Ateş, Şarkılar: . Belkıs Özener,
(Acar Film Laboratuarlarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir. )

Oyuncular: Türkan Şoray (Zeliş/Leyla), Zeki Alasya (Selim), Salih Kırmızı (Ekrem), Hülya Tuğlu (Canan), Nihat Ziayalan, Semih Sezerli (süslü Kazım), Asuman Arsan (Cemile), Mualla Sürer (Güllü), Cevat Kurtuluş (uşak Rıza), Muammer Gözalan (Hakim), Renan Fosforoğlu (doktor), Rıza Tüzün, Faik Coşkun, Muzaffer Yenen, Mustafa Yavuz, Sabahat İzgü, Kürşat Alnıaçık, Ahmet Açan, Günay Güner, Mehmet Uğur, Yaşar Şener, Lütfü Engin, Mehmet Yüksel, Ömercik (Ömer Dönmez)

Konu: Filmde, birbirine benzeyen iki kadının yer değiştirmesiyle yaşanan olaylar anlatılır. Zeliş, arkadaşlarıyla beraber sokaklarda dolandırıcılık yapar. Bir gün köpeğini ararken kapısı açık bir köşke girer. Köşkün sahibi ünlü şarkıcı Leyla Taner’dir. Leyla, Zeliş’i evde eşyalarını kurcalarken yakalar. Zeliş’in kendisine tıpatıp benzer olduğunu fark eder. İkisi de bu duruma çok şaşırırlar. Daha sonra Leyla ağır bir hastalık geçirir. Dinlenmek için işlerine ara vermesi gerekir. Ama hasta olduğunu saklamak ister. Zeliş’e geçici olarak onun yerine geçmesini teklif eder. Zeliş, birkaç aylığına Leyla’nın yerine geçer. Ancak hiçbir şey plânladıkları gibi olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder