Powered By Blogger

12 Mart 2020 Perşembe

AKREPLER (1983)


Senaryo ve Yönetmen: Cevat Okçugil
Görüntü Yönetmeni: Ali Özdemir
Yapım: Yiğit Film/Kemal Aydan

Dekorlar: Muammer Altınbilek, Set Amiri: Ahmet Topal, Set Yardımcıları: Ahmet Selvidal, Reji Asistanı: Ali Ekdal, Kamera Asistanları: Mehmet Demir, Mesut Çağdaş, Ender Işık Servisi Şef: Mehmet Çakar, Asistan: Gaffur Avere, Ses Mühendisi: Kunt Tulgar, Laboratuvar: Bumin Timurtaş, Sadettin Cankurt, Renk Uzmanı: Aslan Tektaş, Senkron Montaj: Necdet Tok, Kameraman: Işık Şener, (Kunt Film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Kemal Aydan, Emel Tümer, Tugay Toksöz, Levent Çakır, Seda Sevinç, Funda Fırat, Cesur Barut, Arzu Aytun, Recep Filiz, Alpay Ziyal, İbrahim Kurt, Çetin Başaran, Sönmez Yıkılmaz, Yüksel Karakaş, Renan Fosforoğlu, Ali Demir, Cevat Balıkçı, İnci Atılgan, Mehtap Aras, Yılmaz Kurt, Barkın Özben,

Konu: Film, soygun yapmakla suçlanan bir adamın masum olduğunu kanıtlamak için verdiği mücadeleyi konu alır. Kemal bir şirkette yönetici olarak çalışmaktadır. Bir gece şirketin kasası soyulur. Bu olay bir anda Kemal’i büyük bir kumpasın içine çeker. Soygunu yapan Akrepler çetesi, şirketin sahibi Ayhan’a bir not yazdırdıktan sonra onu öldürür. Notta soygunu Kemal’in yaptığı yazmaktadır. Böylece bu işten sıyrılmaya çalışan Akrepler çetesi Kemal’in peşine düşer. Kemal ise bu işten kurtulamayacağını anlayınca teslim olmaya karar verir. Ancak bu sırada çete üyeleri Kemal’in ailesini öldürür. Kemal intikam yemini ederek çetenin peşine düşer. Ancak masum olduğunu kanıtlaması zor olacaktır. (Hasan Sakın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder