Powered By Blogger

13 Mart 2020 Cuma

YIKILAN GURUR (1983)


Yönetmen: Temel Gürsu
Senaryo : Erdoğan Tünaş
Kameraman Sertaç Karan
Yapım: Gülşah Film/Selim Soydan

Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Laboratuvar: Selahattin Kaya, Ziya Uçak, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, Montaj, Senkron: Mevlut Koçak, Set Ekibi: Bedri Uğur, Azmi Yıldız, Erol Yazıcıoğlu, Işık Ekibi: Mustafa Koçyiğit, Bayram İlvur, Prodüksiyon Asistanı: Erdoğan Üçkaya, Kamera Asistanı: Aytekin Çakmaklı, Asistan Rejisör: Engin Temzer, (Yeni Lale Film stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Ümit Besen, Serpil Çakmaklı, Bilgen Gökçen, Bülent Kayabaş, Abdurrahman Palay, Civan Canova, Reha Yurdakul, Mine Soley, Damla Coşkunoğlu, Deniz Yılmazer, Şenay Seven, Hüseyin Aktunç, Hüseyin Kutman, Mesut Sürmeli, Mustafa Yavuz,

Konu: Film, bir iftira sonucu evlenmek zorunda kalan iki gencin öyküsünü konu alır. İş adamı İhsan Bey, aralarında çıkan bir anlaşmazlık sonucu oğlu Ümit’i evlatlıktan reddeder. Ümit bunun üzerine şehrin civarındaki bir tatil beldesinde yaşayan Bülent’in yanına yerleşir. Burada Bülent’in işlettiği bir kulüpte şarkıcılık yapmaya başlar. O sırada beldede tatil yapan Gamze ile Ümit’in yolları kesişir. Ümit kısa sürede Gamze’ye âşık olur. Ancak Gamze’nin tek amacı Ümit’in gururunu kırmaktır. Bu amaçla ona bir oyun oynamaya karar verir. Bu sırada Gamze tecavüze uğrar ve suç Ümit’in üzerine kalır. Bu durumda Gamze’nin Ümit’le evlenmekten başka çaresi kalmaz. (Hasan Sakın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder