Powered By Blogger

5 Nisan 2020 Pazar

YETİMLERİN TÜRKÜSÜ (1986)


Yönetmen: Sırrı Gültekin
Senaryo Nuri Kırgeç
Görüntü Yönetmeni: Şener Işık
Yapım: İlker Film/Çetin Dağdelen

Sesleri Alan: Gültekin Çavuş, Montaj, Senkron: Necdet Tok, Negatif Montaj: Mustafa Kul, Set Ekibi: Mehmet Minare, Erol Erten, Işıklar: İsmail Sandalcıoğlu, Ferdi Eskicioğlu, Reji Asistanı: Leyla Altın, Kamera Asistanı: Zeki Pehlivan, Koordinatör: Çetin Dağdelen, (Yeni Stüdyoda hazırlanmıştır )

Oyuncular: Tarık İnanç, Yeşim İnanç, Mesut Engin, Nilgün Bubikoğlu, Suna Pekuysal, İlhan Daner, Merih Fırat, Ali Şen, Gaffur Uzuner, Kazım Kartal,

Konu: Film, ailelerini kaybetmiş iki çocuğun başından geçenleri anlatır. Işıl, babasının ölümünden sonra üvey annesinin vesayetine girer. Ancak üvey annesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle hayat Işıl için zorlaşır. Bir gün tesadüfen Işıl ile Mıstık’ın yolları kesişir. Mıstık da tıpkı Işıl gibi ailesini kaybetmiştir. Anne ve babası olmayan iki çocuk kısa sürede dost olur. Ancak Işıl, üvey annesinin baskısı nedeniyle Mıstık’tan uzun süre ayrı kalır. Bu uzun aranın ardından Işıl’la Mıstık yeniden karşılaşır. Ancak bu defa Işıl ölüm kalım mücadelesi içindedir. Üstelik iki çocuğun bilmediği gerçekler de açığa çıkacaktır. (Hasan Sakın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder