Powered By Blogger

8 Mart 2020 Pazar

FERYADA GÜCÜM YOK (1981)


Yönetmen: Şerif Gören
Görüntü Yönetmeni: Erdoğan Engin
Yapım: Gülşah Film/Selim Soydan

Kamera Asistanı: Süha Kapkı, Yönetmen yardımcıları: Ahmet Soner, Turgay Aksoy, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşgör, Laboratuvar: Selahattin Kaya, Ses Teknisyenleri: Şeref Yılmaz, İbrahim Uğurlu, Turan Alak, Işık Teknisyenleri: Mustafa Koçyiğit, Bülent Eryılmaz, Prodüksiyon sorumlusu: Emrah Şimşit, Yapım Yönetmeni: Sabri Aslankara,
(Yeni lale film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Orhan Gencebay (Orhan), Müjde Ar (Müge), Pembe Mutlu, Nuri Alço (Oğuz), Mete Sezer, Yavuz Ün, Mesut Sürmeli, Zeynep Erman, Seyfettin Karadayı, Mustafa Yavuz, Nihat Toksöz,

Konu: Feryada Gücüm Yok'ta, dev holdinglerden biriyle dev bir sanatçının arasındaki savaş anlatılmaktadır. . Oğuz (Nuri Alço), kara para aklayarak her geçen gün daha da zengin olmaktadır.

Yaptığı sürekli yatırımlar ona para ve iktidar olarak geri dönmektedir. İstediği her yeri ve her şeyi satın alma gücüne sahiptir. Orhan'la yolları bir arazi nedeniyle Selçuk'ta kesişir. Orhan turistik ilçeye huzurevi yaptıracağı araziyi bir mimarla görmeye ve tasarıyı biçimlendirmeye gelir. Dev holdingin göz koyduğu arazi arada bir savaş çıkmasına neden olur. Oğuz'un parlak teklifini kamunun iyiliği için kesin bir dille reddeden Gencebay'ın başına epey çorap örülecektir. Aslında Gencebay'ın ününe ün, servetine servet katacak bir tekliftir bu, ama kabul etmez.

Müge'nin Selçuk'a gelişiyse bir film çekimi nedeniyle olur. Bu sırada kısa geriye dönüşlerle onun acıklı hikayesini öğreniriz. İlçeyi terk etmesinin öncesinde yığınla erkek üzerinden geçmiştir genç, körpe Müge'nin. Esnafın daha önce ilaçlı çay içirip tecavüz ettiği, sonra da "orospu" diyerek taşlayıp kovduğu dikişçi Hatçe'dir aslında o. Kızının bu durumuna dayanamayan balıkçı Rıza kalpten gitmiştir. Rıza Selçuk'taki dost kaptanın abisidir.

Çok sevdiği Müge'ye evlenme teklif ettiği gece Orhan'ın üzerine bir cinayet suçu atılır. Yalancı şahitlerle Orhan suçlu konumuna düşer. Bu esnada omzundan vurulan Orhan kırsal bölgede bir ailenin yanına saklanır. Kaptan'ın Müge eşliğinde eve gelişiyle yaradaki kurşun çıkarılacak ve intikamını alacak kıvama gelecektir. (Vadullah Taş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder