Powered By Blogger

8 Mart 2020 Pazar

KADER ARKADAŞI (1981)


Yönetmen: Yılmaz Atadeniz
Senaryo Recep Filiz
Direktörü: Çetin Gürtop
Yapım: Metin Film/Işık Toraman

Sesleri Alan: Kunt Tulgar, Renk Uzmanı: Tümay Rızai, Laboratuar: Şemsi Tokgöz, Armağan Köksal, Senkron: Mustafa Kent, Negatif Montaj: Selahattin Kılıççeken, Çekim Ekibi: Nizam Ergüden, Hüseyin Ergüden, Prodüksiyon: Cihat Karahan, Adnan Kazan, Yardımcı Yönetmen: Nurettin İrişen, Kamera: Hakan Gürtop, Işık Şefi: Şevket Yılmaz, (Ar Film stüdyosunda hazırlanmış Kunt Film stüdyosunda seslendirilmiştir).

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Deniz Akbulut, Yaprak Onur, Levent Çakır, Nilüfer Karataş, Ayfer İdin, Yusuf Çetin, Kudret Karadağ, Yılmaz Kurt, Mehmet Uğur, Recep Filiz, Yılmaz Kurt, İhsan Gedik, Giray Alpan, Erol Taş, Kazım Kartal, Mehmet Uğur

Konu: İnşaat işçisi Yusuf İstemeden bir adamın ölümüne neden olur. Kardeşi aynı acıyı tattırmaya yemin eder ve Yusuf’un peşine düşer... Düşmanlarının elinden kaçmayı başaran Yusuf ağır yaralı halde kader arkadaşı Hasan’ın çiftliğine sığınır. Tedavi edilip iyileştirildiği çiftlikte Hasan’ın kızıyla birbirlerine aşık olurlar. Ancak Hasan’ın karısı da ondan etkilenir ve yakınlaşmaya çalışır. Bunu anlayan Hasan can arkadaşını evden kovar. Yusuf’un ayrılmasından sonra düşmanları önce kız kardeşini kaçırır daha sonra Hasan’ın çiftliğini de basarlar. Artık Yusuf için kanlı bir intikam almak kaçınılmaz olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder