Powered By Blogger

8 Mart 2020 Pazar

UNUTULMAYANLAR (1981)


Yönetmen : Remzi A. Jöntürk
Senaryo Ali Fuat Kalkan
Foto Direktörü : Orhan Kapkı
Yapım: Kalkavan Film/Deniz Kalkavan

Müzik: Ersen, Eser: Mehmet Samsa, Laboratuar: Sabahattin Hoşses, Selahattin Kaya, Ziya Uçak, Montaj, Senkron ve Negatif Montaj: Sedat Karadeniz, Sesleri Alan : Erkan Esenboğa, Prodüksiyon Amiri: Sabri A. Kaya, Prodüksiyon: Yılmaz Eşsiz, Yönetmen Asistanı: Arif Erkuş, Kamera Asistanı: Recep Kapkı, (Lale Stüdyo ve laboratuarlarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Fikret Hakan, Ekrem Bora, İzzet Günay, Selma Güneri, Eşref Kolçak, Orhan Günşiray, Nejat Özbek , Ülkü Özen, Levent Çakır, Selçuk Uluergüven, Şeref Çokşeker, Nejat Gürçren, Osman Ateş, Mehmet Karakaya, Yadigâr Ejder, Çetin Başaran, Mehmet Uğuır, Ferhat Ünal, Yılmaz Kurt, İbrahim Kurt, Kudret Karadağ, Cevdet Balıkçı,

Konu: Ayrı ayrı özlemleri olan yedi uzun yol şoförü, bir oyun sonucunda kirli bir işe girişirler. İstemeyerek büyük çapta bir silah kaçakçılığının kurbanı olan bu yedi şoförün peşine polis düşer. İstanbul'dan Beyrut'a kadar uzanan bu macera içinde kaçaklar kendilerini bu yola iten şefi bulurlar. Ve intikamlarını alıp İstanbul'a dönerlerken sınırdaki mayın tarlasında tek tek can verirler.

► Remzi A. Jöntürk'ün oldukça geniş kadroya, çok iddialı bir filmde toplaması bir hayli zorlayıcı olmuş. Filmin çıkış noktası son derece başarılı. Ancak filmin finaline doğru hikaye ve Oyuncular yavaş yavaş dağılıyor. (Hayri Caner, Kelebek, 17 Şubat 1982) “Agâh Özgüç, “Türk Filmleri Sözlüğü” 2. Cilt ”

► Cüneyt Arkın, Fikret Hakan, Ekrem Bora, İzzet Günay, Eşref Kolçak, Orhan Günşıray ve Selma Güneri. Hepsi de Zor koşullar altında yetişmiş, her birinin Türk sinemasının belli dönemlerine damgala-rını vurmuş Oyuncular. Ama gelin görün ki, böyle saçma sapan bir senaryoda, Yeşilçam'ın harika beyinli bir yönetmeninin kurbanı olmuşlar. (Agah Özgüç, Yıldız, S.: 195, 16 Şubat 1982)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder