Powered By Blogger

8 Mart 2020 Pazar

VAZGEÇ GÖNLÜM (1981)


Yönetmen: Osman F. Seden
Senaryo: Bülent Oran
Görüntü Yönetmeni: Edoğan Engin, Hüseyin Özşahin
Yapım: Gülşah Film/Selim Soydan

Oyuncular: Orhan Gencebay (Orhan), Canan Perver (Pınar), Yalçın Gülhan (Hakan), Şemsi İnkaya, Tevhit Bilge, Abdurrahman Palay, Seyfettin Karadayı, Coşkun Göğen, Yavuz Karakaş (çete reisi), Hüseyin Kutman, Tevhid Bilge, Coşkun Göğen, İbrahim Uğurlu, Semra Uçar, Hüseyin Kâşif, Hakkım Kıvanç

Konu: Bir araba tamirhanesi olan Orhan (Orhan Gencebay), kendi yağıyla kavrulan ve hiçbir zaman şikayet etmeyen mazbut biridir. Kardeşi Hakan'ın (Yalçın Gülhan) gözü ise aksine parada ve lükstedir. Başı sürekli belaya girer ve onu her zaman ağabeyi Orhan kurtarır. Bir zaman sonra kardeşi artık düzeldiğini, ağabeyine olan minnet borcunu çalışıp ödemek istediğini, bunun için de bir kamyon almak istediğini söyler. Orhan, tereddüt eder ama kardeşini kıramaz. istediği kamyonu alarak yüklü bir borcun altına girer. Ancak kardeşi ona son bir oyun oynar ve kamyon ile birlikte içindeki malları yok pahasına satarak yurt dışına kaçar. Orhan zor durumda kalır. 

Kamyonun borcu tamamiyle üstüne kalır. Bir müddet sonra kardeşi Hakan çıkagelir. Orhan önce onu kovar sonra dayanamaz ve yine affeder. Bu arada bir turizm şirketinde çalışan Pınar'a (Canan Perver) da aşıktır. Ancak kıza açılamamaktadır İş için gideceği Anadolu'dan döndükten sonra Pınar'a ev-lenme teklif etmeye karar verir. Tamirhaneyi kardeşine emanet eder ve gider. Hakan, işine hiç önem vermez, Pınar'a asılarak onu elde etmeye çalışır. Sonunda Pınar hamile kalır, evlenmeye karar verirler. Ancak bu Hakan'ın pek de umurunda değildir. Tekrar kirli işlere döner. Orhan düğünde, Hakan'ı bu kirli işlerden kurtarmaya uğraşır. Ama onu artık geri getiremez. Çaresiz kalan Pınar, kendini bir araba altına atarak intihara kalkışır.

Orhan, onu hastaneye kaldırdığında, sevdiği kızın kardeşinden hamile olduğunu öğrenir. çocuğun babasız doğmaması için Pınar'la göstermelik olarak evlenir. Yıllar sonra, Avrupa'dan uçakla Hakan'a ait ait olduğu söylenen yüzü parçalanmış bir ceset gönderilir. Kardeşinin ölümüyle Orhan'ın dünyası bir kez daha yıkılır. Daha sonra Orhan, Pınar’ın bir başkasıyla daha mutlu bir yuva kurabilmesi için ondan ayırmaya karar verir. O gece kapı çalınır, Hakan çıkagelir. Yaralıdır, üstelik çete reisi (Yavuz Karakaş) ve adamları tarafından takip edilmektedir. 'Orhan kardeşini içeri alır. Onun elbiselerini giyerek dışarı çıkar. Çetenin adamları, Orhan'ı Hakan zannederek öldürürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder