Powered By Blogger

5 Ocak 2018 Cuma

CASUS KIRAN (1968)

Senaryo ve Yönetmen: Yılmaz Atadeniz
Senaryo Çetin İnanç
Foto Direktörü Rafet Şiriner
Yapım: Atadeniz Film/Yılmaz Atadeniz

Sesleri Alan: Marko Buduris, Negatif Montaj: Oral Özütürk, Ses Montaj: Mahmut Eskici, Senkron: Cevat Sezer, Laboratuar Şefi: Cemil Orhon, Asistan: Bayram Güzel, Prodüksiyon Amiri: Nevzat Altındal, Set Amiri: Nizam Ergüden, Reji Asistanı: Çetin İnanç, Operatör Ferhat Bakır, (Yıldız Film Stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Sevda Ferdağ, İrfan Atasoy, Yıldınm Gencer, Suzan Avcı, Reha Yurdakul, Erol Günaydın, Cahiı lrgat, Faruk Panter, Hüseyin Zan, Seyyal Taner, Gülgün Erdem, Haydar Karaer, Mehmet Büyükgüngör, Zeki Sezer, Ümit Kader, Mete Mert, Feridun Çakar, Motorsiklet Akrobıotları: Mayk Murat, Gogo Kemal,

Konu: Casus Kıran (İrfan Atasoy), hem sevgilisi hem de yardımcısı lan Sevda (Sevda Ferdağ) ve can dostları Bıdık (Erol Günaydın) ile birlikte İstanbul'daki uluslararası bir çeteyle savaşa girişir Maskeli adı verilen bir reisin yönettiği çete; bir yandan Beyrut, Şam gibi ülkelerde faaliyet gösterirken, diğer yandan İstanbul'da gizli teşkilatın işlerine karışır ve bu arada İngiliz asıllı bir kimya profesörünü kaçırır. Casus Kıran ve sevgilisi Sevda, profesörü kurtararak yetkililere teslim ederler. Sevda'nın babası, polis teşkilatında görev yapan Cahit Bey'dir (Cahit Irgat). Casus Kıran kendisine yardım ettiği halde onu hiç tanımaz. Hatta kızının Casus Kıran'ın sevgilisi ve en yakın arkadaşı olduğundan bile haberi yoktur. Her zaman kötülere karşı olup iyilerin yanında yer alan Casus Kıran, pelerinli siyah giysileri ve motoruyla uluslararası casus şebekesine aman vermez, onları yakalayarak adalete teslim eder.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder