Powered By Blogger

6 Ocak 2018 Cumartesi

MENDERES KÖPRÜSÜ (1968)



Yönetmen: Sırrı Gültekin
Senaryo: Sadık Şendil
Kamera: Mustafa Yılmaz
Yapım: Hisar Film / Özdemir Birsel

Reji Asistanı: Erdoğan Avcı, Operatör Asistanı: Muzaffer Turan, Işık Şefi: Mazhar Eröz, (Ses Film Stüdyosunda hazırlanmış ve Süperfon’da seslendirilmiştir)

Oyuncular: İzzet Günay (Halit), Sevda Ferdağ (Deniz), Tamer Yiğit (Yılmaz), Pervin Par (Nazmiye), Reha Yurdakul (Remzi), Kadir Savun (İrfan), Hüseyin Baradan (Rıza), Mualla Sürer (Rukiye), Hüseyin Zan (Hasan), Mahmure Handan (Remzi anne), Hakkı Haktan (Cemal), Asım Nipton (Ağır ceza üyesi).

Konu: Cinayet masası şefi olan İzzet Günay yıllar sonra tüm ailesinin üzerine karabasan gibi çöken bir olayı anımsamak üzere Menderes Köprüsü üzerine gelir. Bir süre akan sulara bakarak geçmişte yaşanmış sevimsiz olaylara döner. Yılmaz'ın babası kara trenlerde makinistlik yapan dürüst bir adımdır (Kadir Savun). Oğlu, kızı ve damadıyla aynı evi paylaşır. Küçük oğlu Yılmaz'ı da (Tamer Yiğit) okutup ağabeyi gibi başarılı biri yapmak ister. Yılmaz da üniversitede okuyarak babasını istediği bir yolda ilerler. Ama ne var ki kızı (Pervin) mutlu bir evlilik yapmamıştır. Eşi Rıza (Hüseyin Peyda) alkolik ve her bir suçu işleyebilecek kadar karaktersiz birisidir. Kadir Savun'un yıllar önce darıldığı kardeşi ölümcül bir hastalığa yakalanır ve ölmeden önce ağabeysinden kendisini affederek kızı Deniz'e (Sevda Ferdağ) sahip çıkmasını ister. Kardeşi ölünce de Kadir Savun kızı alıp kendi evine götürür. Deniz'le Yılmaz arasında duygusal bir yakınlaşma olur. Ama damat Rıza kıza sarkıntılık yapar, onu taciz eder ve bir gün de ona tecavüze yeltenir. Bunu işiten Yılmaz eniştesini bir kavga sonucu istemeden bir yanlışlıkla öldürür ve hapse girer. Kadir Baba'nın bir mutluluk yuvası olan evi bir anda karışır. Damadı ölmüş, oğlu katilolmuş, ailesi dağılmanın eşiğine gelmiştir. Bu arada kendisinden tarlalarını satmak isteyen yörenin saygın kişilerinden biri olan Remzi Bey de Deniz'e talip olur. Deniz sevdiği ile zengin taliplisi arasında kalır. Yılmaz ise yazgısını değiştirmek için hapisten kaçar. Onu yakalama işini de abisi üstlenir. Tüm aile eski günlere dönmenin özlemi içinde son şanslarını denerler 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder