Powered By Blogger

6 Ocak 2018 Cumartesi

KIZIL MASKE (1968)



Senaryo ve Yönetmen : Tolgay Ziyal
Kamera: Feridun Kete

Yapım: Alpay Film / Alpay Ziyal



Oyuncular: Nebahat Çehre, Erol Taş, İsmet Erten, Gülgün Erdem, Füsun Fatih, Muammer Gözalan, Doğan Tamer, Hüseyin Zan, Nezihe Güler, Melih Gülgen, Süheyl Eğriboz Striptiz: Kamelya Buket



KONU: Türkiye’ye sergilenmek üzere getirilen Nairobi Elması, sergiden sonra Kızıl Maske’nin sevgilisi Miss Diana’ye (Nebahat Çehre) teslim edilecektir. Elmas müze müdür Semih Bey’in (Erol Taş) gözetiminde emniyet görevlilerince korunmaktadır. O gece elmas çalınır. Bunun üzerine Diana, Kızıl Maske’ye (İsmet Erten) haber gönderir ve onu İstanbul’a çağırır. Ormandaki mağarasında kafatasıyla süslü tahtında oturan Kızıl Maske, köpeği Şeytan’ı da yanına alarak İstanbul’a gelir.



Polis elması çalan Ahtapot çetesini yakalamıştır ve üzerlerinde çıkan kartvizitte Kulüp Mogamba adlı gece kulübünün ismi yazılıdır. Kızıl Maske kulübe gider ve orada şarkıcı Gülgün (Gülgün Erdem) ile tanışır. Ancak aldığı bir telefonda Diana’nın dayısının Ahatapot tarafından öldürüldüğünü öğrenir. Aslında şarkıcı Gülgün Ahtapot’un hesabına çalışmaktadır. Tam bu sırları öğreneceği sırada, bir adam (Süheyl Eğriboz) Gülgün’ü öldürüp kaçar. Filmin sonunda artık bütün olayları yatıştıran ve suçluları adalete teslim eden Kızıl Maske ve Diana Afrika’ye dönerler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder