Powered By Blogger

6 Ocak 2018 Cumartesi

KIZIL MASKE (1968)



Senaryo ve Yönetmen:

Çetin İnanç (Lee Falk’ın The Phantom/Kızıl Maske çizgi romanından)

Foto Direktörü: Rafet Şiriner

Yapım: Atadeniz Film / Yılmaz Atadeniz



Yönetmen Asistanı: Kamil Erşahin, Kamera Asistanı: Ferhat Bakır, Prodüksiyon Amiri: Necdet Sivori, Set: Erol Karasay, İsmet Çağlar, Yavuz Karakaya, Sesleri Aslan: Marko Buduris, Labaratuar Şefi: Selahattin Hoşses, Montaj-Senkron: Cevat Sezer, Negatif Montaj: Mustafa Karakaş, (Yıldız Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)



Oyuncular: İrfan Atasoy, Sezer Güvenirgil, Yıldırım Gencel, Suzan Avcı, Danyal Topatan, Sami Hazinses, Faruk Panteş, Hüseyin Zan, Süheyl Eğriboz, Kudret Karadağ, Arap Celal, Haydar Karaer, İhsan Gedik, Selahattin Genç, Maraşlı Tayfun, Cevdet Balıkçı, Osman Han,



 Konu: Bir çete istanbul'da bazı kişileri öldürmektedir ve bir profesörün formülünü ele geçirmeye çalışmaktadırlar. Bu işi çözmesi için Kızılmaske çağrılır, fakat Kızılmaske gelmez çünkü yaşlanmıştır Kızılmaske'nin oğlu gelir ve bu işleri yapanları araştırmaya başlar ve çok geçmeden çeteyi yakalar.



*  Çetin İnanç’ın çektiği Kızıl Maske’de işler iyice karışır. Bir çete İstanbul’da bazı kişlileri öldürmektedir. Bu bir tür casus savaşıdır. Mafyanın gizli sığınağında yüzü beyaz kukuletayla kapalı kişiler toplantı yapmaktadırlar. Dünya çapında yaptıkları bir araştırma sonunda Türkiye’nin çok karlı bir Pazar olduğunu saptamışlardır. Prof. Asım Bilginer’in “Maddenin Hacmini Genişletme Formülü” nü ele geçirmeye karar verirler. Prof. Sürekli izlendiğinin farkına vararak kızı Sezer’i (Seze Güvenirgil) Kızıl Maske’ye göndererek yardım ister.

Kızıl Maske artık çok yaşlanmıştır, maskenin sorumluluklarını, oğluna (İrfan Atasoy) devretme zamanı gelmiştir. Ve artık Kızıl Maske arkadaşı Panter (Faruk Panter) ile maceraya atılır. Amerikalı gangaster Alpakon (Yıldırım Gencel) profesörün kaçırılması ve formülün bulunması işi için bizzat ilgilenmek üzere İstanbul’a gelir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder