Powered By Blogger

2 Kasım 2022 Çarşamba

 

SAYIN BAŞKAN (1990)

Yönetmen: Ünal Küpeli Senaryo: Alev Alatlı Görüntü Yönetmeni: Ümit Ardabak Yapım: Umut Film / Abdurrahman Keskiner Set Ekibi: İsmail Hakkı Şahin, Ahmet Kaday, Sabahattin Geçgel, Işık Yardımcısı: Eray Kantarcı, Vahap Özmeral, Kamera Asistanı: Ali Özügül, Dublaj Yönetmeni: Ayşin Atav, Ses Teknisyeni: Tuncer Aydınoğlu, Efekt: Atilla Ertüs, Miks: İdris Üstün, Prodart: Özkan Sevinç, Sevda Çalışkan, Renk Düzenleme: Türker Vatan, Şakir Yörük, Film Baskı: Uğur Orbay, Veli Burç, Ayhan Şen, Film Banyo: Ekrem Şen, Arif Şengül, Abdullah Baran, Pozitif Montaj: Fadime Bektaş, Negatif Kurgu: Bülent Özayran, Tamer Eşkazan, Dizgi: Yeşim Aydın (Ofis Grafik), Müdür: Müjdat Akgün, Prodüksiyon Ast: EROL demir, Ali Zebil, (Şafak Film Laboratuarında hazırlanmıştır).

Oyuncular: Kadir İnanır, Alev Baymur, Haluk Kurtoğlu, Atilla Ergün, Baki Tamer, Osman Cengiz, Cengiz Tekin, Engin Özer, Aydın Tolon, Sevim Egesoy

Konu: Belediye Başkanlığına kadar yükselen taşra kökenli bir müteahhit ile, gönül ilişkileri bir çatışmaya dönüşen güzel seçim danışmanının öyküsü ele alınmaktadır. Politika gölgeli aşk hikayesinde "Gümüşhaneli olan Şafak hemşerilerinin çoğunluğunu oluşturduğu İstanbul'un kenar ilçelerinden Çayırtepe Belediye Başkanlığına aday olur:

Bir süre cezaevinde yatmıştır ama çevresinde sevilen biridir, seçimIerde Gülay isimli bir kadını seçim danışmanı olarak yanına alır bu arada da bir yasak aşk ilişkisine girerler. Şafak, Gülay'ın tüm ikazlarına rağmen yapamayacağı işlerde sözler vermektedir. Çayırtepe’nin dış mahalleleri su havzasının kenarındadır, bu nedenle önceki başkan burada yapılanmaya izin vermez, Şafak ise izni vereceğini vaat eder, Gülay buna karşı çıkmaktadır Şafak vaat ettikleri ile başkan seçilir ve Gülay tarafından terk edilir. Amacına ulaşan Şafak, ilk yağmurdan sonra ne yapacağını şaşırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder