Powered By Blogger

30 Ekim 2022 Pazar

 

ACILAR İÇİNDE (1990)



 Yönetmen Kamil Renklidere, Senaryo Safa Önal, Görüntü Yönetmeni Salih Dikişçi,, Yapım Topkapı film / Yaşar Tunalı, Renk uzmanı: Hayati Akbulut, Laboratuar: Hüseyin Kuğu, İzzet talıcı, Negatif Montaj: Selahattin Kılıççeken, Işık şefi: Yaşar Koşkan, yardımcıları: İsmail keskin, Haluk Erkan, Prodüksiyon Amiri: Sabit Çolakel, Sesleri Alan: Gültekin Çavuş, Senkron, Montaj: Cevat Sezer, Yönetmen Yardımcısı: Atilla Şener, Kameraman: Sedat Ülker, Yeni Stüdyoda seslendirilmiş ve Kısmet Stüdyosunda renklendirilmiştir. .

 Oyuncular: Devran Çağlar (Devran), Şehnaz Dilan (Meral Yeşil), Nilüfer Aydan (Nevin Yeşil), Hülya Erçel (Menajer), Meral Kurtuluş (Hizmetçi), Bülent Bolat (Doktor), Esra Yalkın, Zuhal Gündoğdu, Mustafa Özkan, Meral Kurtuluş,

 Not: 1978 yılında Bülent Ersoy ile Gülşen Bubikoğlu’nun oynadıkları “İşte Bizim Hikayemiz” isimli filmin bir kopyası.

 Konu: Devran ünlü bir ses sanatçısıdır. Meral kan kanseri olduğunu öğrenir. Mektuplarına bakmak için evine gittikleri Devran’ın davranışına kızıp oradan uzaklaşır. Devran şiirini çok beğendiği ve bestelediği Şehnaz’dan af dilemek için gazinoya çağırır. Sürpriz bestesini çok beğenen Meral ile aralarında duygusal bir bağ oluşur. Giderek bir aşka dönüşen bu bağ sonuçta bir evliliğe doğru gitmektedir. Meral umutsuz hastalığının verdiği koruma içgüdüsü ile Devran’ın evlenme teklifini geri çevirir. Kızının Devran ile ilişkisi olduğunu bilmeyen annesi, onun ölmeden önce sevdiği bir sanatçıyı görebilmesi için Devran’a gider ve kızının onun hayranı olduğunu, çok az ömrünün kaldığını söyler. Devran ilgilenmez. Ama Nevin’i ikna etmek için evlerine gittiğinde hasta genç kızın Meral olduğunu, o yüzden teklifini kabul etmediğini anlar. Meral onunla birlikte hastalığı yenmeye karar verir. Sahneyi bırakan Devran , tüm zamanını Meral’e ayırır. Tedavi için tüm doktorlara gider. Sürekli kan değiştirip Meral’in yaşam süresini biraz uzatırlar. Evlenirler, mutludurlar. Sevgi’nin doğum günüde ona hediye almak için evden çıkan Devran , dönüşte kaza geçirip ölür. Meral içinse yaşam, Devran’ın anılarıyla bilinmez bir sona dek sürecektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder